Back to school

Samenvatting maken

Heeyyy,
De laatste tijd is er veel gevraagd naar back to school blogs. Omdat voor mij de vakantie alweer begonnen is dacht ik: Laat ik back to school blogs gaan maken. Dit zullen vooral DIYs voor volgend schooljaar gaan worden, maar ik ga natuurlijk ook veel tips en hacks uploaden. Zo kunnen jullie volgend jaar weer fris en fruitig het schooljaar in!

Ik ga jullie in deze blog tips geven voor hoe je goede en effectieve samenvattingen kan schrijven. Ik weet natuurlijk niet of dit voor iedereen werkt maar bij mij werkt het altijd supergoed en kan ik mijn toetsen maken zonder een onvoldoende te krijgen! Laten we nu dan maar snel beginnen met de stappen!!!

STAP 1 – Zorg dat je alle spullen klaar hebt liggen om te beginnen.
Wat ik allemaal gebruik is:
– Papier (lijntjes/ruitjes)
– Een pen
– Heel veel stiften
– Een map om alles in te bewaren.
Leg de spullen die jij wilt gebruiken om een samenvatting te maken allemaal klaar op je bureau. Als je alles klaar hebt liggen werkt het veel meer motiverend dan als je telkens heen en weer moet lopen om je spullen te halen.

STAP 2 – Zorg ervoor dat je de tekst die je samenvat snapt.
Dit is echt heel belangrijk want als je het niet goed snapt heb je de kans om dingen verkeerd in je samenvatting te zetten. Om het goed te kunnen begrijpen is het handig om de hele tekst rustig door te lezen en de dingen die je nog niet snapt op te schrijven op een klad, dit kun je later in je samenvatting verwerken. Nu je de tekst gelezen hebt ga je onderzoeken wat de dingen die je niet snapt nou eigenlijk betekenen, hierdoor weet je zeker dat het straks goed in je samenvatting staat.

STAP 3 – Het begin van jouw samenvatting.
Wat je eigenlijk altijd als eerste moet doen als je gaat beginnen is de titel van het hoofdstuk, de paragraaf het vak te zetten, zo weet je later nog waar je samenvatting over gaat. Het is ook handig om bovenaan het blad een lijstje te maken van de dingen die je moet weten, hier kun je straks de kopjes mee maken. Wanneer je dat lijstje gaat maken is het leuk om een kleurenthema te kiezen, zo ziet je samenvatting er straks super overzichtelijk uit!

STAP 4 – Gaan schrijven.
Wanneer je begint met het schrijven van je samenvatting is het handig om het alvast op te delen in verschillende kopjes, zo blijft het overzichtelijk en heb je minder kans dat je iets dubbel opschrijft. Begin met 1 kopje. Wanneer je die afhebt is het handig om een regel over te slaan, zo kun je het later makkelijker terug vinden.

STAP 5 – Aantekeningen
Het is ook altijd handig om de aantekeningen die je in de les hebt gekregen erbij te pakken, deze kun je als laatste onderaan op schrijven. Dit is belangrijk om te doen omdat de docent ze natuurlijk niet voor niks geeft!

STAP 6 – Je samenvatting bewaren
Je moet je samenvatting natuurlijk wel weer terug kunnen vinden als je hem nodig hebt, daarom is het handig om hem in bijvoorbeeld een map te bewaren. Zo kan je hem neit kwijtraken en als je hem nodig hebt hoef je alleen maar je map te pakken en je alle informatie die je nodig hebt.

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: