Back to school

Schoolspullen 2018/2019

Wat heb je nodig als je naar de middelbare school gaat?
Dat vroeg ik me precies een jaar geleden ook af.

Ik ga dit jaar naar de 2e klas en ik weet nu dus welke spullen ik nodig heb en heb die dus ook maar alvast gehaald. In deze blog ga ik vertellen welke spullen ik heb gekocht en welke ik wel persee nodig heb en welke niet. Laten we dan maar snel beginnen!

Als je naar de middelbare school gaat heb je best wel veel spullen nodig. Best veel spullen die ik heb gekocht zijn niet noodzakelijk maar zijn wel heel handig om te hebben. Denk bijvoorbeeld aan tipex en dat soort dingen. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt met de spullen die wel noodzakelijk zijn en de dingen die niet noodzakelijk zijn.

LET OP! De spullen die voor mij op school noodzakelijk zijn hoeven voor jou niet noodzakelijk te zijn dus denk daar even over na.

Noodzakelijk:

 • Agenda
 • Tas
 • Pennen
 • Potloden
 • Kaftpapier (behalve als je met een laptop werkt)
 • Schriften
 • Etui
 • Rekenmachine (Kijk op de site van je school welke je nodig hebt)
 • Gum (Dit lijkt nutteloos, alleen als je midden in een wiskunde toets zit denk je:         Had ik nou maar een gum….)

Handig:

 • Planner (Je kan dit ook in een schriftje doen of gewoon uit je hoofd, maar geloof me dit werkt veel beter en overzichtelijker)
 • Tipex (Dit vind ik fijn, zo kan ik op een toets nog snel even alle doorgekrasde dingen wegwerken)
 • Markers (Hiermee geef je alles net even wat duidelijker aan en kan je de belangrijke dingen makkelijk terugvinden)
 • Etiketten (Zo kan je op je boeken en schriften aangeven voor welk vak het is, dit zou ik zeker doen want zo heb je minder kans dat je de verkeerde boeken meeneemt) 
 • Sticky Notes (Zo kan je kleine aantekeningen even snel opschrijven en in je schrift plakken)
 • Ringband of Collegeblok (Hierin maak ik altijd mijn samenvattingen, zo blijft het heel overzichtelijk en heb je veel minder kans om een belangrijke samenvatting kwijt te raken. Zie hier de blog hoe ik mijn samenvattingen maak)

Dit was dan weer mijn blog. Ik ga ook nog een blog maken met hoeveel schriften en kaftpapier je ongeveer nodig hebt, zodat je dat ook kunt gebruiken in het nieuwe schooljaar. En tot de volgende keer!!

Femmerzz.

1 reactie

 1. Lekker zo’n lijst voor je spullen
  Vooral goed voor suffige sullen.
  De ėén vindt het tuttig
  Een ander weer nuttig
  Maar ik vindt het top
  Want ik vergeet nogal eens wat
  Met mijn duffe kop!
  Hoe vind je bijvoorbeeld dat:
  Gisteren weer heerlijk ontbeten
  Per ongeluk mijn GUM opgegeten…

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: