planning school

Plannen #1

Heyyy,

Ik ben weer aan een nieuwe serie begonnen. Deze keer is het plannen. Er komen drie blogs hierover en het houdt in dat ik allemaal verschillende manieren van plannen ga uittesten en ik geef uiteindelijk ook een resultaat van wat het allerbeste werkt! In deze eerste blog ga ik deskplanners testen. Deze planners zijn in verschillende winkels te koop.

Als eerste ga ik de verschillen tussen de deskplanners die ik test laten zien.
Ik ga de planner van de HEMA testen en de planner van de ACTION.

HEMA:
– Saaie kaft
– Weinig schrijfruimte
– €4,-
– Weinig ruimte bij Zaterdag en Zondag

+ Je kan de kaft zelf DIYen
+ Het blad met notities is heel overzichtelijk
+ Stevig papier
+ Drukt niet snel door
+ Hokjes voor de datum
+ Blijft goed staan

ACTION:
– Geen DIY mogelijk voor kaft
– Dun papier
– Drukt snel door ( vooral met markers )
– Zaterdag en Zondag zitten in 1 kolom
– Blad met notities slecht te gebruiken door doorgedrukte markers
– Geen hokjes voor de datum+ Vrolijke kaft
+ Verschillende varianten
+ Lijntjes dus veel schrijfruimte
+ €1,49 dus best goedkoop
+ Blijft goed staan

Dit vind ik de plus en min punten van de planners, nu ga ik uitleggen waarom deskplanners wel of juist niet fijn zijn en hoe je ze het beste kunt gebruiken.

Er zijn verschillende manieren om een deskplanner te gebruiken. Als eerste is er de markeer manier. Die werkt zo:

Je schrijft als eerste al je taken op. Als je dat hebt gedaan geef je elke dag een ander kleur.
PS: Markeer je taken nog niet.

Nu ga je je taken uitvoeren en telkens als je er 1 gedaan hebt dan markeer je hem (In de kleur die je die dag hebt gegeven) Als je al je taken klaar hebt dan is dus de hele dag gemarkeerd en ziet het er dus goed uit! Als je niet al je taken af hebt gekregen markeer je de taken die je niet afhebt dus niet en ziet het er de hele week een beetje saai uit. Dit geeft je de motivatie om alles af te krijgen.

De 2e manier is om functies te koppelen aan kleuren. Je zult nu vast denke van wat bedoel je nu weer allemaal?! Nou kijk hier maar eens naar

Dit is een voorbeeld van een kleurensysteem die je kunt gebruiken. Als je dit systeem gebruikt is het de bedoeling dat je als je de taak opschrijft, hem gelijk al markeert. Zo heb je een eigen overzicht van wat voor soort taken je nog moet doen en hoeveel tijd je neemt voor je hobby’s.

Ik heb alle 2 de manieren uitgetest en voor mij werkt het kleurensysteem het beste omdat ik dan gewoon een overzicht heb van wat voor soort taken ik allemaal moet doen en hoeveel aandacht ik aan mijn hobby’s besteed.

Als ik moet kiezen tussen de deskplanner van de HEMA of die van ACTION dan kies ik toch voor die van de ACTION omdat ik het fijn vind om veel schrijfruimte te hebben. Het nadeel is wel dat het doordrukt op de notitie blaadjes alleen ik maak toch bijna nooit notities op mijn deskplanner want voor notities heb je een notitieboekje toch? 🙂

Dit was de blog uit deze serie.

Groetjesss.
Femmerzz.

Volg me ook op mijn socials:
– Insta: @femmerzz of @femqueboers
– Pinterest: @femmerzz
– Youtube: @femmerzz

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: