planning school

Plannen #3

In deze blog ga ik uitleggen hoe je kunt plannen met een whiteboard. Er zijn erg veel verschillende manieren! Lees snel verder!!

Heyyy,

Zoals je al gelezen hebt ga ik in deze blog uitleggen hoe je kunt plannen met een whiteboard. Er zijn echt heel veel manieren, vanaf €0,-. Natuurlijk heb je wel een whiteboard en wat stiften nodig maar voor de rest kan het helemaal gratis!!

In de vorige blog heb ik uitgelegd hoe je kunt plannen in notitieboekjes. Hier is nog even de link van die blog: https://femmerzz.com/2019/01/03/plannen-2-link-nog-toevoegen-sifra-punten/

De keer daarvoor heb ik uitgelegd hoe je kunt plannen met deskplanners en ik heb ook gelegd welke deskplanner ik het fijnst vind. Ook daarvan is hier nog even de link: https://femmerzz.com/2019/01/02/plannen-1/

Eerst ga ik even op een rijtje zetten welke manieren ik ga laten zien.

  • Post-it notes (over volledige bord)
  • Half om half.

Ik ga beginnen met de manier die ik zelf altijd gebruik, dat is post-it notes over het volledige bord. Ik laat hier even een foto zien zodat je een beetje weet hoe het eruit ziet!!

Het is zeg maar de bedoeling dat je 3 vakken hebt met TO DO, DOING en DONE. In die vakken hang je kaartjes waarop je de taak schrijft. Als je de taak nog moet doen dan hang je hem bij TO DO. Als je er mee bezig bent dan hang je hem op DOING en als je het klaar hebt dan hang je hem op DONE. Ik heb er zelf nog wat emoji’s bij geplakt en bij DONE hangt mijn blogplanner, wanneer bijna alles klaar is dan hang ik deze bij TO DO, het ligt er aan hoeveel ruimte ik heb in een bepaald vak.

Bij het kopje DOING heb onderin nog even een mini blogplanner gemaakt om een goed overzicht te hebben van de blogs die ik al klaar heb en die ik nog moet maken.

Hier is een lijstje met plus en min punten van deze manier van plannen:
+ Het is heel erg overzichtelijk
+ Je kan veel kleur gebruiken waardoor het er leuk uitziet
+ Je kan verschillende kleine vakjes maken om andere miniplanners in te maken.

– Je hebt niet veel ruimte meer om dingen op te hangen met magneten
Verder vind ik het echt een top manier!!

Dan komen we bij de 2e en laatste manier. Hierbij heb je 2 verschillende helften op het bord. Hier is eerst weer even een foto zodat je beter begrijpt waar ik het over heb.

Het is de bedoeling dat je het bord op deelt in 2 grote vakken. Deze manier is handig als je niet heel veel taken hebt. Je zet hierbij TO DO, DOING en DONE onder elkaar in plaats van naast elkaar. In het 2e vak kan je notities maken en je kan een overzicht maken van gewonnen wedstrijden van je sport. Hier is weer even een lijstje met plus en min punten:

+ Je hebt veel extra ruimte voor notities
+ Je hebt genoeg ruimte om papieren op te hangen
+ Je kan veel andere dingen op je bord kwijt

– Je kan erg weinig taken kwijt
– Het gaat er sneller rommelig uitzien.

Dit was dan alweer de blog!
Ik wil nog even een bedankje doen aan Lieke!

Bedankt voor je hulp!!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en er wat aan hebben uiteraard!!

Groetjesss,
Femmerzz.

Hier heb ik de spullen vandaan:
www.patboard.com

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: