Basic story

Beschermsters van Sinqua #1

Heyyyy, vandaag is er een hele speciale blog. Er zullen namelijk de komende tijd delen van een verhaal geschreven door een vriendin online komen. Vandaag deel 1!!

Sinda Verleer, het zal ook niet anders,” zei de oh zo geliefde meneer Aal : “ Wij mensen hebben niets voor niets bedden om in te slapen.”

Toevallig ben ik half Sinquanaans, dacht ik. Soms wil ik dat soort dingen wel tegen mensen zeggen vooral meneer Aal met zijn stinkende koffie adem. “Sinda?” meneer Aal keek me aan met zo’n blik van: je hoort nu antwoord te geven op die vraag die ik net gesteld heb maar je hebt niet geluisterd dus ben je zwaar de pineut blik. Maar gelukkig heb ik dan mijn Sinquanaanse krachten en m’n bestie Anna van Dijk. Op dit soort momenten denkt Anna heel hard aan de vraag die meneer koffie-adem net heeft gesteld, dan lees ik haar gedachten. Het werkte zoals altijd “ Ik sliep niet meneer ik was alleen heel aan het nadenken over buitenaards leven waar u het net over had.” meneer koffie-adem keek mij aan met zijn kleine kraaloogjes in zijn veel te grote ronde hoofd en niet te vergeten zijn 9 onderkinnen, ja mensen Anna en ik hebben ze allemaal geteld. Koffie-adem wilde net zijn mond open doen om wat te zeggen, maar gelukkig onderbrak de bel hem. Anna en ik liepen samen de lachend de klas uit “Hilarisch antwoord Sin, maar ook echt! Zou buitenaards leven bestaan?” Brulde Anna uit van het lachen. “Ssst An, alleen jij en mijn ouders weten dit en dat moet ook zo blijven!” Zei ik serieus. Anna liep naar haar kluisje en ik naar die van mij. “Tot morgen!!!!” Hoorde ik Anna nog net schreeuwen vanuit de verte. Echt waar als ik An niet had… “Oh oh sorry ik zag je niet aankomen,” zei de knapste jongen van de hele school waar ik net tegenaan ben gelopen, de enige echte Kay de super knappe bovenbouwer guy. “Gaat het wel?” Kay keek me lachend aan, oh man die lach! Op dat moment had ik door dat mijn mond en ogen nog steed wagenwijd open stonden. Echt hoe awkward! Ik lachte nog even naar hem en liep nou ja eerder rende weg. Ik ben zojuist tegen mijn grootste crush aangebotst! Helemaal in de wolken fietste ik naar huis. Kay de super knappe bovenbouwer guy…. Ik zette mijn fiets tegen het hek aan en liep naar binnen en overal geknal, ja hoor een training. Oké Sinda waar zouden mijn ouders niet zitten? De keuken! Nog nooit zo hard gerend. PANG!!!! “AUWWWWWW!!!! MAM PAP WAAR ZIJN JULLIE?!” schreeuwde ik nogal hard. Mijn ouders kwamen nee-schuddend de keuken binnenlopen. “Serieus?! Een val? durfde je me deze keer niet zelf neer te schieten? Auww wat is dit voor kogel?!” Riep ik nogal geïrriteerd. “Haal die kogel er maar uit Bert,” zei mijn moeder nogal teleurgesteld. Ik beet op mijn lip, dit punt doet het meest pijn:“AAAAUWWW!”  “Hij is er al uit Sinda,” zei mijn vader. 10 seconde later was mijn wond genezen. Mijn moeder liep naar me toe en zei wat ze altijd zegt als ik geraakt wordt tijdens een training: “Sinda, als dit een diamanten kogel zou zijn genees je niet! Dat betekend: dan ga je dood! Deze trainingen doen wij, zodat jij bent voorbereid voor mensen die weten van het bestaan van Sinqua en ons weg willen hebben!!” Ze keek naar mijn vader en hij keek naar de grond. “ Ga maar naar je kamer, nadenken over dit en je huiswerk maken,” zei hij. Half op de trap hoorde ik mijn ouders nog praten. “ Alle Sinquananen op aard, wanneer leert Sin hoe gevaarlijk het hier eigenlijk voor haar is, ze weet nog helemaal niets over de bende!” zei mijn moeder verdrietig. “ Het komt goed Silvia, ze heeft ons.” zei mijn vader troostend tegen mijn moeder. Oke ik hoor dit niet te horen, ik liep verder naar boven en ging achter mijn laptop zitten. Ik keek naar de foto’s van mij en An, opeens dacht ik terug aan het moment dat ik Anna vertelde dat ik half Sinquanaans ben, haar eerste reactie was: welk land is dat? Ik ging stuk van het lachen, ik legde An uit dat het een planeet is buiten het zonnestelsel en buiten dit heelal, in een ander universum, dat Sinquananen er anders uitzien dan mensen. Ik legde haar het hele verhaal uit over mijn vader die als eerste mens Sinqua had ontdekt via een zelfgemaakte telescoop, en dat mijn moeder door de Sinqua-raad naar aarde is gestuurd in een enorm snel ruimteschip om mijn vader te vermoorden. Mijn moeder had een ketting om waardoor ze eruit zag als een mens. Toen mijn vader mijn moeder zag werd hij verliefd op haar en mijn moeder op hem. Mijn moeder heeft het ruimteschip vernietigd en trouwde met mijn vader. Werd zwanger van mij. Op dit moment zijn er nog meer mensen die weten van Sinqua, slechte mensen. Mijn moeder en later ik ook, wist dan al hun herinneringen en gedachten over Sinqua om onze planeet veilig te houden. Nog een leuk weetje Sinquananen zijn kogel afstotend, ze kunnen alleen gedood worden door een diamanten kogel, omdat ik half mens half Sinquanaan ben raken de kogels mij en doet het ook nogal veel pijn, maar als je de kogel verwijderd geneest de wond binnen 30 seconden, mijn wond zal alleen nooit genezen als de kogel van diamant is en dan zal ik dus doodbloeden. Anna wist niet wat haar overkwam toen ik alles vertelde… “ SINDA VERSTOP JE!!” Schreeuwde mijn moeder. Het alarm ging af, ik wist wat ik moest doen trok aan een boek en een kleine gang vanaf onder mijn bureau ging open. Via een glijbaan kwam ik aan in de geheime kelder onder de gewone kelder. Boven hoorde ik mannen stemmen. Ze zeiden iets, ik weet niet wat, maar zeker geen Nederlands! Er wordt geschoten, het is stil.

Door Sinda Verleer

Dit was dan alweer deel 1 van het verhaal! Bedankt voor het lezen en laat gerust je mening achter. Byeee❤️

Groetjes femmerzz.

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: