Basic story

Beschermsters van Sinqua #2

Heeyyy,
Sorry dat er zo lang geen blog was alleen ik had het heel druk met school en bijna geen tijd om blogs te maken, maar bij deze, deel 2 van de Beschermsters van Sinqua. Veel leesplezier!!

Ik zit aan een tafel in de geheime kelder, boven me hoor ik schoten. Ik heb een pistool in mijn hand, mijn nogal trillende hand. Ik heb net nogal slim (dus niet) bedacht dat ik naar boven ga mijn ouders helpen. Op dit moment heb ik alleen nog een klein beetje moet nodig om ook echt naar boven te gaan. “Silvia dat is diamant!” hoor ik mijn vader schreeuwen. Oké Sinda, je gaat nu naar boven zorgen dat je moeder niet wordt doodgeschoten, je kunt dit! Ik ren via de glijbaan naar boven. Ik ben op mijn kamer. Oke Sin even ademhalen en dan gaan. 1,2,3! En daar ging ik ik rende de trap af. Door al het geschiet had niemand mij naar beneden horen komen. Met een geladen pistool sloop ik naar de keuken daar zag ik de rug van een nogal groot en gespierde man en voor hem zat mijn moeder op de grond zonder ketting om. De man had hem afgepakt hij hield hem omhoog. In zijn andere hand hield hij een pistool met overduidelijk een diamanten kogel erin, anders was mijn moeder niet zo bang. Zijn vinger bewoog, hij ging schieten! PANG! Ik schoot in zijn hand voordat hij mijn moeder kon neerschieten. Het pistool viel. Snel schoot ik ook in zijn andere hand waardoor hij de ketting liet vallen. Zo snel als mijn moeder kon pakte ze haar ketting en het pistool. Mijn vader kwam aanrennen, hij had zijn schietgevecht blijkbaar gewonnen. “Ze liggen bewusteloos in de woonkamer, ik heb de politie gebeld ze komen eraan,” zei hij opgelucht. Mijn moeder gaf mij een knuffel: “Je hebt mijn leven gered!” “No problemo mams,” zei ik en gaf haar een zoen op haar wang. Mijn vader zit achter de computer en bekijkt de camerabeelden en doet er een filter overheen, zodat mijn moeder niet als Sinquanaan wordt herkend. Ik hoor de sirenes buiten. Mijn moeder heeft alle mannen vastgebonden. De bel gaat, “Ga naar boven Sinda,”zei mijn vader nogal serieus: “Wij praten er vanavond nog wel verder over.” Snel liep ik naar boven, ik hoef echt niet bij dat grote mensen gepraat te zijn. Met mijn telefoon in mijn handen plof ik op bed. Ik open Whatsapp.

Ik app het hele verhaal naar Anne, ze moet dit weten. Ik hoor mijn ouders beneden een nogal serieus gesprek houden met de politie. Ik kan nog net een paar zinnen oppakken “We nemen de mannen mee naar het bureau, u hoort nog van ons,” dat zei een politieagent. “Dank u wel,” zei mijn vader. Toen ging de deur dicht. Ik liep naar beneden. We deden de rest van de avond alsof er niets gebeurt was, tot het avondeten. Ik kon het gewoon niet laten: “Mam, pap, wie waren die mannen?” Mijn ouders keken elkaar aan, blijkbaar hadden ze deze vraag het liefst willen vermijden. Mijn vader seint nogal naar mijn moeder dat zij het maar moet vertellen, m’n moeder kijkt terug met zo’n: waarom ik? blik. Ze zucht en verteld maar : “ Ze horen bij de bende, dat is een groep mensen aangestuurd door Marsiaan. Hij was verstoten van zijn eigen planeet en is toen naar aarde gevlucht en nu wil hij al de buitenaardse wezens weg hebben. Hij dood ze allemaal, behalve de halfbloeden. Die neemt hij gevangen, wat hij met hun doet weet ik niet, ik ken alleen maar de geruchten.” “Wat zijn die geruchten mam?”  was ik nogal benieuwd. Mijn moeder keek me aan en liet me voor het eerst na jaren haar gedachten lezen. Ik sloot mijn ogen en deed die snel weer open. “Oké, ik wil niet gevangen worden genomen door die bende! Of die geruchten nou wel of niet waar zijn!” zei ik vast besloten. Na het eten ging ik naar boven. Ik opende mijn laptop, ik zette de webcam aan en al snel kwam Anna in beeld. “OH MIJN GRUTJES! SIN DAT VERHAAL DAT JIJ MIJ APPTE IS ZO BADASS!” zei Anna op z’n Anna’s. Ik moest natuurlijk lachen. “Nou t was anders nog best eng hoor!” zei ik om mezelf nog stoerder te voelen. “Ja meid dat snap ik wel, maar ehh volgens mij zit dat pistool nog in de riem van je broekzak, schat,” zei Anna. Ik keek verbaasd naar beneden en ja hoor ik had nog steeds een pistool in mijn riem zitten. “Wauw An als ik jou niet had!” “Dan was je sowieso dood,” antwoordde An. Ik trok aan een boek en het luikje naar de geheime kelder ging open. Ik had nogal geen zin om helemaal naar beneden te gaan dus gooide ik het pistool maar gewoon het luikje in en trok weer aan het boek, zodat het luikje dicht ging. PANG!!! “SINDA VERLEER, GOOI NOOIT EEN GELADEN PISTOOL VAN DE GEHEIME GLIJBAAN!!” riep mijn moeder nogal boos. “Sorry mam!” riep ik snel terug. Geen zin om nu in problemen te komen. Anna moest lachen: “Slimmie, oh ja trouwens Sin, mag ik trouwens de antwoorden overschrijven van het huiswerk voor morgen.” “Haha wie is nu de slimmerd? Ja tuurlijk mag het welk huiswerk wil je weten?” vroeg ik. “Ehm zeg maar alles: aardrijkskunde, geschiedenis, Nederlands en Natuurkunde,” zei Anna. “Je bent me d’r een, wacht ik stuur wel foto’s,” zei ik als de allerbeste vriendin die je kan hebben. Toen ik opkeek zag ik ineens een zwart silhouet staan. “An volgens mij zie ik je broertje,” zei ik twijfelachtig. Anna keek me raar aan: “Mijn broertje is logeren.” “Wie is dat dan?” vroeg ik verbaasd. Anna draaide zich om en gilde. “An wie is dat,” ik had geen idee wat er gebeurde. “SIN HELP!!!” schreeuwde Anna. Het silhouet had een bivakmuts op en hij pakte Anna’s arm. Ik kon niets doen, ik kon alleen maar toekijken. Anna gilde, het had geen zin ze was alleen thuis. De man hield zijn hand voor haar mond: “Morgen om middernacht wil ik de Sinquanaan en de halfbloed bij de brug hebben, anders gaat dit mooie meisje eraan. Ik wist niet wat ik moest zeggen, mijn mond en ogen stonden wagenwijd open net als toen met Kay alleen was het toen van geluk dit is ietsje nogal heel erg anders. De man schreeuwde het ineens uit, het was Anna gelukt om op zijn vinger te bijten. Ze wilde wegrennen maar de man had haar arm nog steeds vast. De man was woedend: “JIJ, JIJ..” Hij was zo boos dat hij van zijn hand een vuist maakte en heb keihard in Anna’s gezicht ramde. Anna keek me met haar bebloede gezicht aan en zei: “ help Sin.”

Dit was dan alweer het 2e deel. Als je het vervolg wilt lezen, let dan even op, want die komt eraan!!

Doeiiii,
Femmerzz.

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: