top 10 Vakantie

10 dingen om te doen in de zomervakantie.

Hoiii,
In deze blog ga ik jullie helpen om je niet te vervelen in de zomervakantie. Zelf verveel ik me best wel erg in de zomervakantie omdat het gewoon zo’n lange vakantie is. Ik heb 8 weken vakantie dus dat is al helemaal heel lang.

 1. Bezoek markten.
  In de zomervakantie zijn er vaak heel veel markten door heel Nederland. Als je een keer niets te doen hebt dan zoek je gewoon op waar er markten zijn, kies je er 1 uit en kan je misschien zelfs wel lopend of op de fiets naartoe. Ook is het in principe gratis, behalve als je je uitleeft en heel veel nieuwe spullen koopt 😉
 2. Zoek een vakantiebaantje.
  Als je in de vakantie gaat werken verveel je je minder snel en verdien je wat geld. Van dat geld kan je weer andere leuke dingen doen waardoor je je nog minder snel verveeld. Voorbeelden van vakantie baantjes zijn: Vakken vullen, krantenwijk of meehelpen op een kinderboerderij.
 3. Ga elke ochtend sporten.
  Sporten is natuurlijk gezond, en je verveeld je niet! In de ochtend kun je sporten, maar je kunt het natuurlijk ook s’middags of s’avonds gaan sporten. S’middags is wel het warmste punt van de dag, dus mijn voorkeur gaat uit naar s’ochtends of s’avonds. Als je een zwembad in de buurt hebt kan je daar baantjes gaan zwemmen, ook als het warm is is het heel fijn, want dan koel je gelijk af. Let er wel op dat het in het zwembad erg druk kan zijn, want als het warm is gaan mensen natuurlijk ook voor hun plezier zwemmen! Andere voorbeelden zijn: Hardlopen en een workout.
 4. Zoek oude tijdschriften.
  Als je oude tijdschriften hebt van bijvoorbeeld 2 jaar geleden, is het soms best leuk om ze opnieuw een beetje door te bladeren. Als er testjes in staan die je al een keer gemaakt hebt, kan je ze opnieuw maken en dan de uitslagen met elkaar vergelijken. Wat ik heel leuk vind om te doen is plaatjes uit de tijdschriften te knippen, en hier dan stickers van te maken. Hoe je deze stickers kunt maken lees je in een aankomende blog.
 5. Puzzelboekjes.
  Puzzelboekjes heb je vast nog wel ergens in de kast liggen en anders kun je ze heel goedkoop halen in de boekhandel. Boekjes zoals sudoku, daar kun je helemaal verslaafd aan raken. De puzzels die ik heel leuk vind zijn: Sudoku, Woordzoeker, Japanse puzzels, cijfercode en Legpuzzels.
 6. Ruim je hele huis op.
  Als je toch niks te doen hebt, waarom zou je dan niet gewoon gaan opruimen? 1 tip, gooi oude spullen niet weg. Waarom niet? Dat lees je bij nummer 7!
 7. Ga op een rommelmarkt staan.
  Alle oude spullen die je hebt gevonden met het opruimen, kan je nu verkopen! Zo is je huis opgeruimder en verdien je er zelfs geld mee!
 8. Haal leuke boeken.
  Dit lijkt heel saai, maar als je een stapeltje boeken leent uit de bieb en je ploft lekker neer in de hangmat in de tuin, dan is je dag sneller voorbij dan je denkt. En heb je je verveeld? Waarschijnlijk niet!!
 9. Hou een zomerdagboek bij.
  Toen ik dit een keer ergens las, dacht ik echt van: Wie gaat dat nou weer doen? Een dagboek bijhouden is toch voor kleine kinderen?! Als je eenmaal bent begonnen is het best leuk! Je denkt elke dag even na over wat je gedaan hebt en je hebt een moment dat je je niet verveeld, daar gaat het natuurlijk om! Het leukste is dat als je een paar jaar later dit boekje weer vind, dan ga je het lezen en haal je alle herinneringen van die ene zomer weer op!
 10. Begin een blog.
  Als je een keer niks te doen hebt, en je denkt van: Ik wou dat ik iets had waaraan ik elke dag kan werken…… Dan is een blog echt iets voor jou. Je kan namelijk een blog schrijven en posten wanneer je maar wilt, en je kan ook even een break nemen wanneer je maar wilt. Ik heb telkens dat ik even 2 maanden zin heb om te bloggen en dan weer 2 maanden niet. Opzich is dit niet heel erg, alleen je lezers kunnen ongeduldig worden 🙂

1 reactie

 1. Dat ziet er weer goed uit Femque!
  Niemand hoeft zich nog te vervelen zo.
  Goed dat je de blog weer geactibeerd hebt.
  Komt er nog een vervolgverhaal?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: