Vakantie zomer

Wat te doen met super heet weer.

Heeyyy,
Een vriendin van mij had het idee om deze blog te maken, en ik vind het heel toepasselijk!! Zelf weet ik eigenlijk ook niet echt wat ik moet doen met dit super hete weer, maar ik heb geprobeerd zoveel mogelijk dingen te bedenken!

Vermaak:

 1. Computeren.
  Dit is echt iets waar je het niet heet van krijgt! Het is natuurlijk wel een beetje verslaafd als je de hele dag op je computer zit, maar het is wel een goede oplossing! En hoe vaak is het nou 40 graden? Bijna nooit! Dus voor die paar dagen kan je best een beetje verslaafd doen!
 2. Lezen.
  Zoek een leuk boek uit, misschien wel 1 die je al gelezen hebt, dan hoef je niet naar de bieb of naar de boekhandel te rijden, want daar heb je natuurlijk geen zin in met dit warme weer. Maar begin gewoon met lezen, en je zult zien dat er zo een uur voorbij is. Je hoeft natuurlijk niet persee een boek te lezen, maar je kan ook een leuk tijdschrift gaan lezen!
 3. Zwemmen.
  Zwemmen is natuurlijk wel een beetje de standaard oplossing, maar toch is het wel leuk en lekker fris! (ik zou wel een buitenbad kiezen) Als je dicht bij het zwembad woont dan is het natuurlijk geen probleem en hoef je maar een klein stukje door de hitte heen te lopen/fietsen. Als je verder weg woont dan wordt het al snel te heet om überhaupt naar het zwembad toe te gaan. Dan moet je creatief worden, een paar dagen voor die hitte golf zorg jij dat een waterfestijn in je tuin klaar hebt staan. Je hoeft alleen maar naar buiten te lopen en lekker afkoelen met water!
 4. Tekenen.
  Van tekenen krijg je het niet echt warmer! Je zit namelijk in principe gewoon bijna stil dus je zou moeten kunnen tekenen zonder het nog warmer te krijgen.
 5. Slapen.
  Van warm weer wordt je sneller moe, een goede oplossing is om gewoon te gaan slapen. Zo is je dag sneller om en heb je je minder lang verveeld.
 6. Begin een blog.
  Ik weet dat ik dit heel vaak in verveel lijstjes enzo zeg, maar het is echt heel leuk! Je kan gewoon rustig zitten en lekker schrijven. Het leuke aan WordPress is dat je ook blogs vooruit kunt plannen, dus je kan bijvoorbeeld op 1 dag 5 blogs maken, en die kan je dan inplannen voor bijvoorbeeld 5 dagen. Zo weet je zeker dat je de aankomende dagen weer blogs hebt. En zo kan je dus zover vooruit blijven werken als je wilt!
 7. Schrijf een boek.
  Als een blog niks voor jou is, maar je wel graag wilt schrijven, kan je beginnen met het schrijven van een boek. Dit klinkt heel moeilijk, maar als je eenmaal bezig bent valt het wel mee. Maak voordat je begint een grote verhaallijn zodat je weet wat voor boek je gaat maken, en dan is het alleen maar een kwestie van schrijven. Je komt verder dan je denkt!

Tips:

 • Hang een ingevroren flesje of een koelelement voor een ventilator. Zo voorkom je dat je ventilator alleen maar warme lucht rond blaast.
 • Bereid je een paar dagen van te voren alvast voor op de hitte en haal alle ventilators alvast naar beneden, als je dit nog moet doen als het warm is wordt je niet echt vrolijk.
 • Neem geen koude douche!! Met het hete weer is een koude douche natuurlijk superlekker, maar eigenlijk krijg je het er alleen maar warmer van omdat je lichaam gaat verwarmen, vanwege de kou van de douche.
 • Hou overdag alle ramen en deuren dicht. Met dit weer heb je snel de neiging om de deuren en ramen open te zetten zodat het ‘doorwaait’. Helaas werkt dit niet, als je alles openzet wordt het alleen maar warmer. Mijn tip: Als het ’s nachts afkoelt, zet dan alle ramen open, maar zorg dat ze weer dicht zijn als het warmer word. Koelt het ’s nachts niet af? Laat ook dan de ramen dicht.
 • Eet lekker veel zout, omdat je veel zweet met dit weer verlies je veel zout, dit is een goede reden om meer chips te eten!

Dit was dan de blog, bedankt voor het lezen en veel succes met jou hitte plan! Heb jij nog iets wat mist in deze blog, zet het dan in de reactie of stuur een mailtje naar: femque.boers@gmail.com

Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: