top 10 Vakantie zomer

10 leuke dingen om te doen op het strand!

Hoiii,
Ik ben nu in Frankrijk en dan gaan we vaak naar het strand. Er zijn natuurlijk heel veel dingen die je kunt doen op het strand, maar in deze blog zitten er een paar dingen tussen die niet zo voor de hand liggen. Veel plezier met lezen!

 • Snorkelen.
  Soms heb je zo’n dag dat de golven heel laag zijn, en de zee gewoon erg rustig. Vaak denk je dan van wat moet ik nu weer gaan doen behalve zwemmen en zonnen. Dat is dus het perfecte moment om te gaan snorkelen! Er zijn 2 producten om mee te snorkelen die ik heel leuk vind!
  1. Een gewone snorkel.
  2. Een snorkelmasker.
  Vooral een snorkelmasker vind ik echt gaaf. Zelf heb ik er 1, maar ik raad wel aan om eerst even in het zwembad te oefenen!
De bronafbeelding bekijken

Dit is zo’n snorkelmasker, het is heel leuk om te doen maar ziet er wel raar uit 🙂

(Deze is van www.decathlon.nl)

 • Bodyboarden
  Bodyboarden is juist iets wat leuk is om te doen als de zee best wild is en dus hoge golven heeft. Een bodyboard is eigenlijk gewoon een minisurfplank. Het is de bedoeling dat je best een eindje de zee in gaat, en als er dan een hoge golf komt dan duik je als het ware mee terwijl je op je bodyboard ligt. Zo surf je liggend naar het strand terug!
De bronafbeelding bekijken

Dit is een bodyboard, maar er zijn heel veel varianten.

(deze is van www.online-internetwinkel.nl )

Meestal zijn bodyboards ook wel te vinden in plaatselijke winkels dicht bij het strand.

 • Surfen
  Ook dit is iets wat je natuurlijk doet als er hoge golven zijn. Op de meeste stranden (in Frankrijk sws) Zijn er wel surfplanken te huren. Ook kun je vaak les nemen en als je het dan goed kan dan kun je een surfplank huren en zelf verder oefenen! Surfen is echt heel leuk en er zijn veel verschillende niveau’s.
 • Zandkastelen bouwen
  Dit klinkt echt heel stom, maar het is echt heel leuk om te doen! Een enorm gat in de grond graven klinkt ook kinderachtig, maar als je eenmaal bezig bent is het heel erg leuk!
 • Standing paddling
  Hierbij ga je met een surfplank naar een rustig gedeelte in de zee, en ga je op je surfplank staan. Je hebt dan peddels bij en dan ga je dus zeg maar staand peddelen. Het klinkt heel makkelijk en saai, maar het is best even een uitdaging om op dat surfbord te kunnen blijven staan!
 • Foto’s maken
  Vooral als je op vakantie bent is dit leuk om te doen. Zo heb je wat leuke foto’s voor op instagram en heb je wat leuke foto’s om later op terug te kijken. Deze foto’s moet je echt maken op het strand:
  – Radslag bij de grens tussen water en strand.
  – Foto’s bij zonsondergang.
 • Windsurfen
  Als surfen niets voor jou is maar je wel graag zoiets wilt doen, dan kun je windsurfen proberen! Wat het is spreekt wel voor zich denk ik. Ook heb je hiervoor niet persee golven nodig, maar eigenlijk alleen water en wind, dus het zou eventueel ook nog op een meer kunnen.
 • Zonnen
  Dit klinkt al helemaal simpel, maar toch, wie wil er nu niet lekker bruin thuiskomen?
 • Zwemmen
  Ook dit is misschien niet zo origineel, maar toch kan je op allemaal manieren zwemmen:
  – Door de golven heen duiken.
  – Over de golven heen duiken.
  – Met de golven mee duiken.
  – Misschien zelfs onder de golven doorduiken.
  – Over de golven heen springen.
  – En natuurlijk gewoon zwemmen.
 • Schelpen zoeken
  Dit lijkt saai, maar als je in een land bent met (grote) mooie schelpen, dan heb je gelijk een leuk souvenirtje om mee naar huis te nemen!

Dit was dan alweer de blog, bedankt voor het lezen en nog een fijne (strand)vakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: