Blog tips

8 tips voor jouw eigen blog!

Hoiii,
Vandaag heb ik 8 tips voor jouw blog. Vooral als je net begint met bloggen is het soms handig om wat tips te hebben, zodat je betere blogs kunt maken. Dus hier zijn mijn tips!

 1. Vaste uploadtijden
  Als je op bepaalde dagen om een bepaalde tijd plaatst weten mensen wanneer ze een blog kunnen verwachten. Zo gaan op die tijden kijken en komen zo dus vaak terug op je blog. Mijn uploadtijden zijn:
  – Maandag 12:00
  – donderdag 12:00
  Dit kan ik in de vakantie makkelijk bijhouden, maar ik hoop dat dat nog steeds lukt als school weer begint.

 2. Vooruit werken.
  Als je vaste uploadtijden hebt, kun je gaan vooruitwerken. Je maakt dan bijvoorbeeld een blog op dinsdag, dan weet je dat je donderdag weer iets moet plaatsen, dus dan kun je ze inplannen. Als je elke keer minimaal 1 blog vooruit werkt dan weet je zeker dat je altijd een blog klaar hebt staan. Zo zorg je ervoor dat je niet per ongeluk vergeet om een blog te plaatsen.

 3. Blogs voorbereiden.
  Als je op jouw blog geen blogs in kan plannen, dan kun je ze wel voorbereiden. Je kan dan op jouw laptop gewoon een mapje aanmaken met blog, onder documenten. En dan kan je in word je blogs alvast maken en dan in dat mapje zetten. Zo hoef je de blog alleen nog maar te kopiëren en dan posten maar!

 4. Inspiratie
  Ik heb heel vaak dat ik dan eigenlijk een blog moet maken, maar dat ik echt geen inspiratie heb. Dat is echt supervervelend want je moet eigenlijk toch een blog maken. Wat slim is om te doen is om een PowerPoint te maken waarin je per pagina een leuke blogtitel neerzet en dan op diezelfde pagina het een beetje uit te werken in puntjes. Zo heb je een hele PowerPoint met inspiratie, voor als je een keer een inspiratieloze dag hebt.

  – EXTRA TIP: zorg dat je altijd een notitieboekje en een pen bij hebt, als je dan een keer inspiratie krijgt dan kun je het opschrijven en vergeet je het niet! Het is ook slim om een boekje naast je bed te leggen, want ik heb zelf vaak dat ik midden in de nacht opeens superveel inspiratie krijg, en dan schrijf ik het op omdat ik het anders de volgende dag alweer vergeten ben.

 5. Variatie
  Het is natuurlijk leuk om allerlei verschillende blogs te plaatsen. Maar het is wel goed om het een beetje bij 1/2 hoofdonderwerpen te houden. Zo weten mensen wat ze kunnen verwachten op jou blog. Als je echt hele verschillende blogs plaatst weten mensen niet meer waarom ze jou blog eigenlijk volgen, omdat er zoveel verschillende dingen opkomen. Natuurlijk kan je best af en toe opeens een blog plaatsen met een heel ander onderwerp, maar als je elke keer maar weer iets anders plaatst is dat dus niet zo handig!

 6. Gastbloggers
  Natuurlijk is het leuk als je zelf blogs maakt, maar hoe leuk is het als af en toe iemand anders een blog voor je maakt! Iemand anders schrijft toch weer net iets anders als jij, zo heb je een beetje afwisseling in schrijfstyle. Je hoeft natuurlijk niet samen te gaan werken met iemand, maar het is wel heel leuk om bijvoorbeeld 1x per maand een gastblog te plaatsen. Dit kunnen blogs van allemaal verschillende personen zijn. De ene keer van een vriendin en de andere keer van iemand die je kent van sport ofzo.

 7. Samenwerkingen
  In plaats van gastbloggers kan je ook samenwerkingen doen. Je kan dan bijvoorbeeld als iemand bezig is met een verhaal schrijven, dan kun je bijvoorbeeld vragen of je telkens delen van dat verhaal mag posten, zo heb je even iets anders tussen door en kunnen mensen genieten van een leuk verhaal!! Ook komen ze heirdoor terug, want ze willen weten hoe dat verhaal afloopt, dus ze blijven dan maar terug komen, zo zorg je voor vaste volgers!

 8. Canva
  Met Canva kan je superleuke afbeeldingen voor blog maken. Je kunt bijvoorbeeld een blogbanner, instagram bericht, instagram verhaal en nog veel meer maken! Met Canva kun je alle kanten op in je afbeeldingen. Als je wat voorbeelden zoekt kijk dan op mijn homepage, bijna al deze afbeeldingen zijn gemaakt met Canva!

Heel erg bedankt voor het lezen!
Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben!
En tot de volgende blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: