Vakantie zomer

Zeilen dag 1

Hoi allemaal!

Gisteren (10 augustus 2020) was onze eerste volle dag op de zeilboot. We zijn om 10 uur ’s ochtends vertrokken vanuit Enkhuizen met als plan om naar Hindeloopen of Stavoren te gaan, dat lag een beetje aan hoeveel zin we hadden om door te varen.

We hebben het eerste half uur gevaren met de motor, om even te wennen hoe de boot werkt, daarna hebben we de zeilen gehezen en hebben we een hele tijd gezeild. We hadden windkracht 3/4 en we voeren 9 knopen per uur. De boot hing dan ook aardig scheef, zo scheef dat zelfs Xander en Yfke met hun voeten bij het water konden.

Na een paar uurtjes varen zijn we voor anker gegaan dicht bij Hindeloopen. Daar hebben we lekker gezwommen en gegeten. Er was hier wel sterke stroming waardoor het erg lastig was om terug te komen bij de boot, vooral voor Yfke.

Rond 4 uur kwamen we aan in Hindeloopen. We hadden een plek lekker vooraan in de haven, dus we hoefden niet ver te lopen voor de douches en wc’s. We hebben boodschappen gedaan en daarna zijn we gaan eten.

‘S avonds na het eten zijn we met z’n allen een ijsje gaan halen en zijn we een stukje door het dorpje gelopen. Het was wel echt ontzettend heet vandaag.

We zijn ook heel vaak van de boot afgesprongen en gedoken!

1 reactie

  1. Een actieve eerste dag. En al lekker gezeild! Jullie zijn best snel overgestoken van Hollad naar Friesland.
    Lekker zwemmen in zee met die hitte.
    Goede vaart verder!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: