Vakantie zomer

Zeilen dag 2 en 3

Hoi!

Dag 2 en 3 zitten in 1 blog omdat we 2 dagen in Makkum zijn gebleven. Woensdag ochtend zijn we rond half 11 gaan varen vanuit Hindeloopen. We hadden wel zin om te zeilen, maar er stond totaal geen wind, dus hebben de hele weg op de motor gevaren. De tocht van Hindeloopen naar Makkum was ongeveer 3 uur.

Tussendoor zijn we ook nog even voor anker gegaan om te zwemmen, alleen er zaten echt superveel vliegjes, zoveel dat het gewoon een soort van zwarte wolk van vliegjes was, vandaar dat we snel weer doorgevaren zijn.

We waren eigenlijk van plan om naar Marina Makkum te gaan, maar die haven lag helemaal vol. Gelukkig heeft Makkum meerdere havens en konden we wel in de Gemeentehaven liggen. Omdat we niet in een box pasten lagen we aan de zijkant van de stijger, wat een hele mooie plek was om te zwemmen, dus dat hebben we ook zeker gedaan.

Donderdag zijn we dus blijven liggen in Makkum, omdat het echt een mooie haven was en er zat ook heel dicht bij een grote Jumbo. We lagen super dichtbij het dorpje van Makkum dus daar konden we dan ook regelmatig heen lopen.

Op een gegeven moment roken we de hele tijd een vieze brandlucht en zagen we ook rook, dus toen zijn we gaan kijken waar het vandaan kwam. Was er een vrouw ezelstront aan het verbranden 😦

Hieronder nog wat foto’s !

2 reacties

 1. O jee, helemaal vergeten te vertellen dat wij vanavond na de verjaarsvisite bij mijn broer Frans in Renswoude doorgereden zijn naar Lunteren om oma Ineke, opa Theo, Luna en Choco en Chappie te bezoeken. Het ging goed met allemaal. Luna heeft wel 5 minuten van blijdschap om mijn been gehangen !
  Opa had alles uit de bijkeuken keurig laten drogen en de tuin netjes opgeruimd…. Het was heel gezellig.

  Geliked door 1 persoon

 2. We zagen op tv dat het inderdaad erg druk is op de Nederlandse wateren.
  Overigens hebben ze in Friesland wel meisjes met hele rare snoetjes, vinden wij.
  Benieuwd of jullie een plaatsje in Den Oever kunnen vinden!
  Xander ligt ’s nachts toch niet te vervelen hè?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: