Vakantie zomer

Zeilen dag 4 en 5

Hoi allemaal!

Op de 4e en 5e dag hebben we in Den Oever gelegen, een leuke haven dichtbij de Waddenzee.

Vrijdagochtend zijn we rond elf uur weg uit Makkum, op weg naar Den Oever. We hebben grotendeels met de motor gevaren, omdat er bijna geen wind stond. Wel hebben we de zeilen gehezen en een stukje gezeild, maar we gingen wel erg langzaam. Wat wel leuk was aan het trage varen is dat we en met een soort van bootje achter konden hangen. De foto’s daarvan staan onderin de blog!

We hebben ongeveer een half uur langzaam gevaren met het bootje erachter, maar daarna hebben we toch maar de motor aangezet, omdat het anders wel heel lang zou duren voor we in Den Oever aan zouden komen.

Toen we aankwamen bij de haven hadden we aangelegd bij een steiger, waarvan we dachten dat het de meldsteiger was. Uiteindelijk bleek het niet de meldsteiger te zijn, en moesten we dus heel ingewikkeld weer ergens anders heen. Er was een hele sterke wind waardoor het dus heel moeilijk was om weg te komen. Uiteindelijk is het gelukt en hadden we een mooie ligplaats dicht bij het havenkantoor en een restaurantje.

’s Avonds hadden we gereserveerd bij het restaurantje dat dicht bij onze boot zat, alleen er zaten superveel muggen en vliegjes waardoor we daar niet echt normaal konden eten dus toen zijn we weg gegaan. Omdat er verder niet echt een restaurant in de buurt was hebben we besteld via thuisbezorgd. Toen we besteld hadden bleek het helemaal uit Medemblik te komen en kwam het eten dus pas om 20:15. Maar toen het er eenmaal was, was het wel erg lekker.

Toen we later nog een rondje gingen lopen zaten er echt enorm veel muggen door de hele haven heen, waardoor er ook superveel in de boot kwamen, dus toen hebben we de rest van de avond besteed aan het vangen van muggen 😦

Zaterdag bleven we nog steeds in Den Oever, omdat we een best wel leuke ligplaats hadden. Ook was het handig om er te blijven zodat we de volgende dag door konden varen naar Texel. De sluis naar de Waddenzee ligt namelijk ongeveer naast Den Oever.

Verder hebben we die dag niet zo heel veel meer gedaan. Op leenfietsen zijn we even naar de Dekamarkt gefietst voor boodschappen en daarna zijn we gewoon gaan relaxen op de boot.

Eigenlijk wilden we ook nog gaan zwemmen bij zo’n speciale zwemsteiger, alleen omdat we de hele tijd vissen boven water zagen springen hadden we daar niet zo veel zin meer in haha.

Hier zijn nog wat foto’s!

1 reactie

  1. Hoi Femque, het is weer een mooi verslag. Zo varen wij ook een beetje mee met jullie.
    Die muggen zijn daar wel supervervelend.
    Zaterdag hoorden we in Lunteren dat jouw handel gewoon doorgaat. Goed dat je een zaakwaarnemer hebt benoemd.😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: